Vrtec Ivančna Gorica

KORONAVIRUS

Spoštovani starši!

Glede na trenutno stanje pojavnosti koronavirusa, vas obveščamo, da v Vrtcu Ivančna Gorica upoštevamo vsa navodila in usmeritve ustreznih državnih institucij za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2. Sledimo in uresničujemo navodila Nacionalnega inštituta za varovanje zdravja, Ministrstva za zdravje, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, navodila ZD Ivančna Gorica in uredbe Občine Ivančna Gorica.

V Vrtcu Ivančna Gorica smo sprejeli načrt ukrepanja, s katerim so obveščeni vsi zaposleni. Predvsem smo poostrili higieno (umivanje rok, pravila kašljanja in kihanja pri odraslih in otrocih, pogosteje zračenje prostorov, pogosteje pranje vrtčeve posteljnine, večji razmiki med ležalniki med počitkom, razkuževanje igrač in opreme ter izostanek z dela vseh zaposlenih, ki imajo kakršne koli bolezenska stanja ali slabše počutje), namestili smo dodatne razkužilnike za roke in zaposlene sproti seznanjamo s spremembami in navodili.

V tem času smo odpovedali vsa druženja in dogodke ter druge dejavnosti in aktivnosti v vrtcu, kjer bi se otroci srečevali z različnimi zunanjimi gosti ali večjim številom ljudi. Vse predvidene dogodke bomo izpeljali v naslednjem mesecu ali po dogovoru v kasnejših terminih. V tem času bodo otroci deležni programa v prostorih vrtca in predvsem bodo veliko bivali na prostem.


Do današnjega dne smo vsakodnevno spremljali odsotnost otrok in razloge izostankov iz vrtca. Obisk vrtca je zelo visok in zaenkrat otroci niso obolevali.


Še nakaj pravil za starše:

Starše naprošamo, da v vrtec vozite le zdrave otroke, kot je že znano pravilo.

Prav tako vas naprošamo, da v vrtec vstopate le zdravi odrasli.

Otrok naj bo pripeljan ali odpeljan v spremstvu le ene odrasle osebe.

V primeru, da vas obvestimo o otrokovi obolevnosti, ste ga dolžni takoj prevzeti.

Otrok z nalezljivo boleznijo in zgodnji rekonvalescent po preboleli nalezljivi bolezni ne sodi v vrtec.

Čim prej nas obvestite o vrsti nalezljive bolezni, za katero je zbolel vaš otrok.

O vrnitvi otroka v kolektiv naj presoja izbrani zdravnik oz. pediater, ki najbolje pozna otrokovo zdravstveno stanje.


Razmere in ukrepi za zajezitev virusa se hitro spreminjajo. Vse najpomembnejše novice sproti spremljajte preko medijev, kakor jih pravzaprav tudi mi. V kolikor se bodo posamezni ukrepi nanašali zgolj na naš vrtec, boste o tem urgentno obveščeni.

 

Hvala za razumevanje in veliko zdravja!


Last Updated on Wednesday, 11 March 2020 17:22
 

Vpis v vrtec

vpis v vrtec
Vse podatke za vpis v vrtec najdete tukaj!

Kotiček za starše


Vse informacije za starše so tukaj!