Vrtec Ivančna Gorica

ODPIRAMO VRTEC

08.05.2020

 

 

Spoštovani starši!

Za nami je osem tednov odkar smo zaprli vrata vrtca. Razlogi so znani. Prepričana sem, da ste ta čas v svojih družinah našli prijetno zatočišče, se kaj zanimivega naučili eden od drugega in seveda, da so vas otroci imeli zares veliko na razpolago za pogovore, igro, skupno ustvarjanje, šport, morda kuhanje in druge zanimive aktivnosti.

Prihaja čas, ko bodo nekatere navade in obveze spet zdrsnile v svoje tirnice.

Predvsem v zadnjem tednu lahko spremljate v medijih, da se načrtuje ponovno odprtje vrtcev, ki seveda zahteva kar nekaj tehtnih premislekov zdravstvene in pedagoške stroke, saj nevarnost za okužbe še vedno obstaja. Kljub odprtju vrtcev želimo ohraniti zdravje otrok, zaposlenih in tudi vas staršev.

O natančnih protokolih in ravnanjih ob ponovnem prihodu v vrtec boste še seznanjeni.

V tem trenutku pa potrebujemo podatek o vaši nameri ponovne vključitve otroka v vrtec.

Skladno z določili MIZŠ in NIJZ vas naprošam, da mi najkasneje do torka, 12.05.2020 sporočite ali nameravate pripeljati otroka v vrtec. To naredite na priloženi izjavi (priloga 1). Skenirano izjavo posredujete na e-naslov This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

V primeru, da otroka ne nameravate vključiti v vrtec z dnem, 18.05.2020, temveč kasneje, izjavo vseeno izpolnite in napišite želeni datum vrnitve otroka v vrtec.

Pri vaši odločitvi naj vas spremlja skrbna odgovornost. Skladno s priporočili Ministrstva za zdravje in razširjenega strokovnega kolegija za pediatrijo, bo za nekatere dolgotrajno bolne otroke potrebno poskrbeti posebej. Nabor teh bolezni vam prilagam v prilogi 2. Prav tako se pričakuje, da v vrtec pripeljete le zdrave otroke, ki niso bili v stiku z obolelimi osebami (izjava staršev – priloga 3) ali nimajo kakšnih drugih bolezni.

Glede na to, da bodo skupine otrok bistveno normativno zmanjšane (v oddelkih 1-3 let 8 oziroma 10 otrok v oddelkih 3 do 6 let), vas naprošam, da razmislite o nujnosti vključitve otroka v vrtec. Vsekakor ne želimo nobenemu od vaših otrok onemogočiti ponovne vrnitve. Želimo pa si, da bi vsem vključenim lahko omogočili prijetno bivanje (čeravno z nekoliko spremenjeno organizacijo oddelkov).

Glede plačila računov/položnic vam sporočam, da bomo vsem, ki boste ponovno vključili otroka v vrtec, izstavljali mesečni obračun oskrbnine. Dokler je razglašena pandemija in velja Zakon o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (Uradni list RS, št. 49/20 in 61/20), imate ostali starši vrtec brezplačen.

Nekateri starši otrok, ki v jeseni odhajajo v šolo, naprošate izstopne izjave (kliknite).  Prosim, da izpolnjene in podpisane izjave vrnete po e-pošti ali kar v nabiralnik matičnega vrtca v Ivančni Gorici. Datum izpisa je vaša izbira.

V času zaprtega vrtca sem bila večkrat v telefonskem stiku s predsednico Sveta staršev, ga. Urško Maučec. Z njeno pomočjo sva razrešili posamezne starševske dileme, katere je delila z vami. Hvaležna sem za njeno pomoč in pomoč vseh ostalih predstavnikov v Svetu staršev.

Branka Kovaček, ravnateljica

 


Last Updated on Sunday, 10 May 2020 06:25
 

Vpis v vrtec

vpis v vrtec
Vse podatke za vpis v vrtec najdete tukaj!

Kotiček za starše


Vse informacije za starše so tukaj!