Vrtec Ivančna Gorica

OBVESTILO STARŠEM

 

Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da bo na podlagi prijav za ponovno vključitev otroka v vrtec, s 1. junijem prisotnih večje število otrok, kot je priporočljiv normativ NIJZ (8 oziroma 10 otrok v skupini).

Naprošamo vse starše, ki bi lahko imeli otroka še naprej v domačem varstvu, da to storijo.

Prav tako naprošamo vse starše, da otrok, ki kažejo znake bolezni, ne vozite v vrtec.

Če otrok kaže simptome okužbe dihal, pokličite zdravnika, ki bo dal nadaljnja navodila in se odločil glede testiranja na covid-19. Otrok, ki je negativen, se lahko vrne v vrtec - na podlagi pisne ocene pediatra.

Naprošamo vas, da v primeru suma okužbe s covid-19 družinskega člana vključenega otroka, prav tako ne vozite otrok v vrtec vse dotlej, dokler niso znani rezultati testiranja.

Zakon o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije covid-19 v 79. členu določa oproščeno plačilo za vrtec vsem staršem, katerih otroci od 18. maja 2020 do 30. junija 2020 ne bodo obiskovali vrtca.


NIJZ je pripravil HIGIENSKA PRIPOROČILA ZA VRTCE.

 

Prosimo, da še naprej spoštujete varnostne ukrepe za zajezitev okužbe:


 • Starši spremljajte zdravstveno stanje otroka. V primeru, da otrok zboli, ga v vrtec ne pripeljete in nas o tem obvestite. V vrtec pripeljite le zdrave otroke!
 • Otroka naj pripelje v vrtec zdrava odrasla oseba iz istega gospodinjstva. Če je le mogoče, naj bo to vsakič ista oseba.
 • V vrtcu je za starše priporočeno nošenje maske, ob vstopu si morate razkužiti roke.
 • Ob prihodu in odhodu v vrtec, iz vrtca, morajo starši z otrokom vzdrževati potrebno razdaljo (1,5 – 2m) do vzgojiteljice, drugih otrok in staršev.
 • V garderobah se ne sme istočasno zadrževati več kot 6 oseb (otroci in starši skupaj). V primeru, da se v garderobi že nahaja 6 oseb, za vstop počakajte zunaj.
 • Otrok si mora po preoblačenju in preobuvanju umiti roke z milom in toplo vodo. V primeru, da ni umivalnika v neposredni bližini garderobe, bo to naredil v spremstvu vzgojiteljice takoj po vstopu v oddelek/igralnico. Otroci si rok ne razkužujejo.
 • Rezervna oblačila za otroka prinesete kot običajno.
 • Otroka oddajte na vratih igralnice. V igralnico ne vstopajte.
 • S strokovnim delavcem pri oddaji otroka izmenjajte le najnujnejše informacije.
 • Prosimo vas, da se po oddaji otroka vzgojiteljici ne zadržujete v stavbi vrtca.
 • V vrtec naj otroci ne prinašajo igrač in knjig od doma. V primeru da otrok potrebuje »ninico«, dudo in podobno za čas počitka, jo prinesite v zavezani vrečki vzgojiteljici. Otrok jo bo dobil v času počitka.
 • V primeru, da otrok zboli in dobi vročino ter druge znake akutne okužbe dihal, ga bomo izolirali v poseben prostor. O obolelosti otroka vas bomo obvestili in vas prosili, da pridete ponj v najkrajšem možnem času. Ob potrjeni nalezljivi bolezni vrtec o tem obvestite. V primeru potrjenega COVID-19 bo vrtec obvestil NIJZ, ki bo vodil epidemiološko preiskavo.
 • Otroka prevzamete osebno. Čakanje in posedanje po garderobah je nezaželeno.

Hvaležni vam bomo, da nam boste pomagali pri zamejitvi morebitnih okužb in se natančno držali pravil.


Branka Kovaček, ravnateljica

 


Last Updated on Friday, 29 May 2020 12:26
 

Vpis v vrtec

vpis v vrtec
Vse podatke za vpis v vrtec najdete tukaj!

Kotiček za starše


Vse informacije za starše so tukaj!