Vrtec Ivančna Gorica

OBVESTILO

 

Spoštovani starši!

 

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) nas opozarja na ponoven porast števila okuženih s Covid-19 v Sloveniji. Okužbe se beležijo tudi v različnih slovenskih vrtcih.

Na današnji dan v Vrtcu Ivančna Gorica še nismo bili obveščeni (iz strani NIJZ ali iz strani staršev) o okužbi.

Število vključenih otrok v vseh naših enotah je visoko. Organizacija dela v posameznih enotah vrtca je prilagojena higienskim priporočilom NIJZ. V izogib prevelikim združevanjem otrok bodo vse poletje poslovale vse naše enote vrtca, na različnih lokacijah v občini. Delavci bodo koristili le obvezen delež dopusta, ostale dni bodo na delu. V posamezni enoti bomo otroke združevali v polurnem jutranjem in popoldanskem času, ko je prisotnih zelo malo otrok. V ostalem času bodo otroci organizirani v svojih oddelkih in se bodo izogibali srečevanj z drugimi v garderobah, sanitarijah in na igrišču. Otroci bodo v večji meri bivali na prostem, na svežem zraku. Še naprej bomo poudarjali higieno umivanja rok.

Starše naprošamo, da dosledno (obvezno) uporabljajo zaščitno obrazno masko v prostorih vrtca in da si razkužijo roke ob vstopu v vrtec. Zaželeno je, da otroka v vrtcu čim hitreje pospremite do igralnice in da se ne zadržujete po vrtcu.

Predvsem pa starše naprošamo, da v vrtec vozijo le zdrave otroke. V tem času ni primerno, da vrtec obiskujejo otroci, ki so prehlajeni (imajo izcedek iz nosu, kašljajo, kihajo,..) ali imajo kakšna druga obolenja.

Otroci, ki so potovali v druge države, naj po vrnitvi ostanejo še nekaj dni doma. Prav tako naj ostanejo doma vsi otroci, ki so bili poslani na testiranje za okužbo Covid-19 in tudi v primeru, ko so bili na testiranje poslani njihovi družinski člani. Doma ostanete do rezultata testiranja. V nadaljevanju se ravnate po navodilih zdravnika.

Hvala za razumevanje in ostanite zdravi!

 

Ravnateljica Branka Kovaček

Last Updated on Friday, 03 July 2020 13:11
 

Vpis v vrtec

vpis v vrtec
Vse podatke za vpis v vrtec najdete tukaj!

Kotiček za starše


Vse informacije za starše so tukaj!